Leipzig speelstad EK 2024!

Meer weten over de speelstad Leipzig? Lees verder.

Leipzig speelstad EK 2024! Leipzig speelstad EK 2024! Leipzig speelstad EK 2024!
Leipzig: een authentieke speelstad

Met nog minder dan drie maanden te gaan, staat het EK 2024 op het punt te beginnen. Wij waren in Leipzig voor alle voorbereidingen ter plekke.

Het Nederlands Elftal speelt de tweede groepswedstrijd op vrijdag 21 juni 2024 om 21:00 in Leipzig tegen Frankrijk.

Red Bull Arena

Red Bull Arena

De Red Bull Arena was al een stadion bij het WK 2006 en is nu ook één van de stadions waar er wedstrijden gespeeld wordt op het EK in Duitsland. Normaal gesproken speelt RB Leipzig in dit stadion en heeft het een capaciteit van 42.959 toeschouwers. Het stadion bevindt zich net buiten het stadscentrum op zo'n 25 minuten loopafstand. Daarnaast zijn er veel trams die heen en weer rijden tussen het stadion en het stadscentrum.

Stadscentrum Leipzig

Stadscentrum Leipzig

De stad Leipzig is ten opzichte van de andere speelsteden één van de kleinste, maar ondanks dat wonen er bijna 600.000 inwoners. Het karakteristieke centrum van Leipzig staat vol met oude gebouwen en kerken. De foto hiernaast is van het Marktplatz Leipzig waar zich tal van café's en restaurants bevinden. Daarnaast zal op zo'n 5 minuten lopen het Fan Festival plaatsvinden, waar op de Augustusplatz er tal van activiteiten plaats zullen vinden tijdens het EK en waar de wedstrijden op een groot scherm getoond worden.

Monument to the Battle of Nations

Monument to the Battle of Nations

Ietwat buiten het stadscentrum bevindt zich dit mooie monument waar Napoleon de slag om Leipzig verloor. Een indrukwekkende plek voor mensen die van geschiedenis houden.

Porsche Experience Center

Porsche Experience Center

Een stukje buiten Leipzig op zo'n 20 minuten rijden bevindt zich Porsche Leipzig. Hier kan je naar toe om de fabriek te bezoeken of een rondje te rijden op het (off-road) circuit. De mogelijkheid bestaat er om dit in groepsverband te doen en te lunchen of dineren met uitzicht over het circuit.

Benieuwd geraakt naar de mogelijkheden voor het bezoeken van Nederland-Frank op het EK 2024?

Leipzig speelstad EK 2024

Een bezoek aan Nederland voor de Nations League
Reizen
17 juni 2023

Een bezoek aan Nederland voor de Nations League

Lees meer
Naar Dublin voor Ierland - Nederland
Reizen
9 september 2023

Naar Dublin voor Ierland - Nederland

Lees meer
Hamburg speelstad EK 2024
Reizen
15 februari 2024

Hamburg speelstad EK 2024

Lees meer