Hamburg: Speelstad van het EK 2024!

Alles wat jij moet weten over een bezoeken aan Hamburg!

Hamburg: Speelstad van het EK 2024! Hamburg: Speelstad van het EK 2024! Hamburg: Speelstad van het EK 2024!
Een stad met meer dan alleen voetbal

Ben jij erbij?

Nog minder dan vier maanden te gaan voor de start van het EK 2024. EMboost vertrok voor een paar dagen naar Hamburg om de speelstad te bekijken. Wij delen graag onze ervaringen met jou!

Het Nederlands Elftal speelt de eerste groepswedstrijd op zondag 16 juni 2024 om 15:00 in Hamburg. De tegenstander is nu nog onbekend, maar op 26 maart weten we of dat Wales, Finland, Polen of Estland gaat worden.

Zie hieronder onze aanbevelingen!

Volksparkstadion

Volksparkstadion

Het prachtige stadion is normaal het stadion van Hamburger SV en biedt plaats aan 49.000 toeschouwers. Naast de wedstrijd van Oranje worden er hier nog 4 andere wedstrijden gespeeld, waaronder één kwartfinale. Vanaf treinstation Stellingen loop je in ongeveer 20 minuten naar het stadion of pak je gemakkelijk één van de shuttlebussen naar het stadion.

Speicherstadt en Elbphilarmonie

Speicherstadt en Elbphilarmonie

Speicherstadt staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en bevindt zich midden in de stad. Dit werd gebruikt als pakhuizen om meer ruimte te creëren in de haven. In deze wijk bevindt zich tevens ook het Elbphilharmonie. Deze concertzaal is geopend in 2017 en buiten dat hier grote artiesten komen optreden, heb je een prachtig overzicht over Hamburg. Je kan gratis naar de 'Plaza' waar je zowel van binnen als buiten kunt genieten van de skyline van de Hanzestad.

Fanzone naast het Millerntor Stadion

Fanzone naast het Millerntor Stadion

Op het Heiligengeistfeld naast het stadion van FC St. Pauli wordt er een grote fanzone. Op dit plein zullen er tal van activiteiten plaatsvinden en kan je heerlijk eten en drinken. Daarnaast worden hier alle wedstrijden uitgezonden op een groot scherm. Verder heb je de mogelijkheid om een stadiontour te doen van FC St. Pauli, de club die op dit moment in de 2 Bundesliga speelt, maar graag een stapje hogerop doet. Tip: de Fanzone bevindt zich in de wijk St. Pauli en bevindt je je op loopafstand van de Reeperbahn, waar je tal van restaurants en bars vindt!

Geniet van de natuur!

Geniet van de natuur!

Even de drukte van de stad ontsnappen? Wandel dan door het Planten un Bomen park welke zich vlakbij de Fanzone bevindt. Daarnaast kan je ook naar de Aussenalster. Dit is een heerlijke plek om even rustig te genieten.

Benieuwd geraakt naar de mogelijkheden voor het bezoeken van Nederland op het EK 2024?

Hamburg speelstad EK 2024

Een bezoek aan Nederland voor de Nations League
Reizen
17 juni 2023

Een bezoek aan Nederland voor de Nations League

Lees meer
Incentive naar een wedstrijd van FC Barcelona
Reizen
22 oktober 2023

Incentive naar een wedstrijd van FC Barcelona

Lees meer
Naar Dublin voor Ierland - Nederland
Reizen
9 september 2023

Naar Dublin voor Ierland - Nederland

Lees meer